Termeni si Conditii

 1. INTRODUCERE

  Prezentul document- denumit in continuare "Termeni"-(impreuna cu documentele mentionate in acesta) stabileste termenii si conditiile care reglementeaza utilizarea acestui site si achizitionarea de produse. Acesti termeni si Conditii se aplica la cumparaturile efectuate in magazinul online www.ziva.ro. 

  Inainte de a utiliza acest site, va rugam sa cititi acesti Termeni, iar in cazul in care nu sunteti de acord cu toti Termenii, va rugam sa nu utilizati site-ul www.ziva.ro, care va fi denumit in continuare Ziva. Ne rezervam dreptul de a modifica partial sau total, in orice moment, fara un anunt prealabil acesti Termeni, precum si orice informatie de pe site, iar dumneavoastra aveti responsabilitatea sa ii cititi cu regularitate, deoarece la momentul utilizarii site-ului sau al incheierii unui Contract (asa cum va fi definit in continuare) se vor aplica Termenii in vigoare in momentul respectiv. 

  Definitii si Termeni

  Urmatorii vor avea intelesurile de mai jos, cu exceptia cazului in care se prevede expres altfel:

  Vanzatorul este ZIVA CLOTHING SRL, societate cu raspundere limitata, constituita si functionand in conformitate cu legile din Romania, avand sediul social in str. Poiana cu Aluni, nr 6, camera nr. 2, bloc 17, scara 3, etaj 4, ap. 89, numar de inregistrare in Registrul Comertului J40/9495/03.07.2018 avand Cod Unic de Inregistrare 40781644.
  Clientul este persoana fizica ce acceseaza Platforma si plaseaza o Comanda pentru achizitionarea Produselor oferite spre vanzare de catre Vanzator.
  Produsele sunt orice bunuri (produse) sau servicii care sunt oferite Clientului in vederea achizitionarii, contra cost, prin intermediul Platformei, inclusiv produsele realizate de Vanzator conform specificatiilor Clientului.
  Comanda este o comanda plasata de Client prin intermediul Platformei prin care Clientul isi exprima angajamentul de a achizitiona unul sau mai multe Produse, in conditiile prevazute in prezentul document si/sau agreate cu Vanzatorul printr-un mijloc de comunicare la distanta.
  Contul este inseamna sectiunea din Platforma accesibila Clientului prin utilizarea, cu rol de identificare, a unei adrese de e-mail si a unei parole, care permite Clientului transmiterea unei Comenzi si care contine informatii despre Client si istoricul Clientului in Platforma (e.g., Comenzi anterioare, facturi fiscale, garantii etc.).
  Contractul este intelegerea consensuala la distanta intervenita intre Vanzator si Client, fara prezenta fizica simultana a acestora, cu privire la vanzarea, respectiv achizitionarea, unuia sau mai multor Produse de pe Platforma, prin lansarea unei Comenzi de catre Client si acceptarea ei de catre Vanzator, cu respectarea prevederilor legale si a termenilor si conditiilor pentru vanzarea online a serviciilor si produselor Vanzator. Ca regula, Contractul se incheie in limba romana.
  Perioada de returnare este Inseamna perioada de 14 (paisprezece) zile calendaristice, asa cum este stipulata de legislatia in vigoare aplicabila drepturilor consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta cu profesionistii (sau orice alta perioada care poate deveni obligatorie conform legislatiei relevante din Romania), inauntrul careia Clientul are dreptul sa returneze Produsele Vanzatorului. Procedura de returnare este descrisa in prezentul document.
  Platforma este aplicatia web detinuta de Vanzator avand domeniul www.ziva.ro si subdomeniile acestuia si utilizand logo-uri ale Vanzatorului, prin intermediul careia Vanzatorul prezinta Produsele oferite spre vanzare, iar Clientii pot alege Produsele pe care doresc sa le achizitioneze, respectiv sa le plateasca intr-una dintre modalitatile de plata acceptate de Vanzator. De asemenea, Platforma este folosita pentru procesarea si administrarea Comenzilor in vederea livrarii Produselor si inregistrarea platilor aferente vanzarii acestora.
  Specificatii” sunt orice detalii privind caracteristicile Produselor asa cum sunt precizate in descrierea disponibila pe ambalajul acestora si pe Platforma.
  Tranzactia este operatiunea de plata efectuata de catre Client, respectiv incasare de catre Vanzator, a unei sume de bani ca urmare a vanzarii de catre Vanzator, respectiv achizitionarii de catre Client, a unuia sau mai multor Produse.
  Prezentul document stabileste termenii si conditiile aplicabile raporturilor ce se nasc intre Vanzator si fiecare Client care utilizeaza Platforma in vederea, cu ocazia sau dupa efectuarea unei Comenzi.

  Titlurile sunt incluse in acest document pentru convenienta si nu vor afecta interpretarea acestuia.

  2. UTILIZAREA PLATFORMEI

  Efectuarea unei Comenzi este permisa oricarui potential Client care actioneaza cu un scop legitim si care are intentia de a achizitiona de la Vanzator unul sau mai multe Produse, cu respectarea acestor termeni si conditii.

  Este strict interzisa utilizarea abuziva a Platformei. Reprezinta utilizare abuziva orice fel de utilizare a Platformei intr-un mod care contravine practicilor comerciale corecte, a legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care ar fi de natura sa prejudicieze in orice fel Vanzatorul sau afiliatii acestuia.
  Prin utilizarea acestui site si/sau plasarea de comenzi prin acesta, va obligati sa folositi acest site web exclusiv pentru a trimite comenzi valide din punct de vedere legal. 

  Va rugam sa ne indicati o adresa de e-mail corecta si exacta, o adresa postala si/sau alte date de contact. De asemenea, va dati acordul sa folosim aceste date pentru a va contacta, atunci cand este necesar. De asemenea va rugam sa consultati Politica noastra de prelucrare a datelor cu caracter personal. 

  Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza accesul unor Clienti la o parte sau la toate functiile Platformei si de a restrictiona procesarea si/sau livrarea unei Comenzi daca, in opinia rezonabila a Vanzatorul, exista suspiciuni de frauda din partea Clientului, daca acesta are un comportament care poate prejudicia interesele Vanzatorului sau ale afiliatilor acestuia sau daca acesta utilizeaza in mod abuziv Platforma.

  Prin utilizarea Platformei si, dupa caz, inregistrarea unei Comenzi, Clientul accepta si este de acord cu forma de comunicare la distanta (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

  Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor (inclusiv, dar fara a se limita la, imagini statice ori dinamice, text descriptiv, prezentari grafice ori video) nu impun nicio obligatie Vanzatorului, acestea avand exclusiv rol de prezentare si informare. Vanzatorul va depune toate diligentele rezonabile pentru a asigura corectitudinea informatiilor cu privire la preturi, Produse si Specificatiile acestora prezentate pe Platforma.

  Daca preturile sau orice alte detalii in legatura cu Specificatiile Produselor au fost afisate eronat pe Platforma, din orice motiv, Vanzatorul va informa prin e-mail Clientul care a plasat o Comanda, in cel mai scurt timp in legatura cu o astfel de eroare.

  Vanzatorul poate publica pe Platforma informatii despre Produse si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

  Produsele care fac obiectul vanzarii in cadrul unei promotii sau campanii de orice tip se vor supune si termenilor si conditiilor aplicabile respectivei campanii sau promotii.

  Orice promotii prezentate pe Platforma sunt valabile pe durata mentionata. In cazul in care nu este indicata o durata pentru desfasurarea promotiilor, acestea vor fi valabile in limitele stocurilor disponibile.

  Notificarea primita prin e-mail de catre Client dupa efectuarea Comenzii cu privire la preluarea respectivei Comenzi are rol de informare. Cu toate ca depunem toate diligentele pentru a procesa toate comenzile, pot exista conditii exceptionale ce ne pot obliga sa refuzam prelucrarea unei comenzi dupa trimiterea e-mailului de Confirmare a Comenzii, motiv pentru care ne rezervam dreptul de a refuza in orice moment comanda dumneavoastra.

Comanda se considera acceptata de catre Vanzator cel mai tarziu odata cu livrarea, respectiv furnizarea Produselor comandate de catre Client. Pentru motive justificate (inclusiv, dar fara a se limita la, lipsa din stoc a unor Produse), Vanzatorul isi rezerva dreptul sa modifice tipul ori cantitatea Produselor din Comanda. Intr-o astfel de situatie, Vanzatorul va instiinta de indata Clientul cu privire la modificarea intervenita iar Clientul va putea sa accepte ori sa refuze modificarea Comenzii. In cazul in care Clientul refuza, Comanda se considera anulata, iar partile vor fi repuse in situatia anterioara emiterii Comenzii (inclusiv rambursarea de catre Vanzator a oricaror sume incasate, daca este cazul) si fara ca Vanzatorul sa aiba vreo raspundere fata de Client.

Comanda este acceptata iar Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Client, in momentul primirii de catre Client de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS, a notificarii de expediere a Produselor care fac obiectul Comenzii (in cazul bunurilor corporale) sau cu ocazia inceperii prestarii serviciilor care fac obiectul Comenzii. Din Contract fac parte atat acesti termeni si conditii cat si orice intelegeri ulterioare intervenite intre Client si Vanzator cu privire la o Comanda, indiferent daca acestea sunt sau nu cuprinse intr-un inscris electronic sau pe suport fizic (inclusiv, dar fara a se limita la, orice intelegere intre Vanzator si Client cu privire la Produsele realizate de Vanzator conform specificatiilor Clientului).

Vanzatorul pune la dispozitia Clientului o adresa de e-mail in sectiunea „Contact” din Platforma, pentru identificarea si corectarea erorilor survenite cu ocazia introducerii datelor. Ca regula, comunicarea cu Vanzatorul se va realiza prin adresele mentionate. 

3.COMENZILE

Clientul poate efectua Comenzi prin intermediul Platformei, cu sau fara inregistrarea prealabila a unui Cont, prin selectarea si adaugarea Produselor dorite in cosul de cumparaturi.

Clientul poate inregistra un Cont in sectiunea dedicata din Platforma. Prin inregistrarea unui Cont, Clientul poate gestiona mai eficient Comenzile plasate pe Platforma, avand posibilitatea de a vizualiza in Cont informatii despre Comenzi anterioare, facturi fiscale, garantii etc.
Comenzile pot fi plasate oricand dar vor fi procesate doar in zilele lucratoare, intre orele 8-17. Orice Comanda plasata intr-o zi de sambata, duminica sau in orice zi declarata prin lege sarbatoare legala va fi procesata in ziua lucratoare imediat urmatoare.

Vanzatorul isi rezerva dreptul sa valideze Comenzile inainte de onorarea lor prin contactarea telefonica sau prin e-mail a Clientilor, iar Clientii declara in mod expres ca accepta acest drept al Vanzatorului.

Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu duce la inregistrarea unei Comenzi si implicit nici la rezervarea automata a Produsului adaugat in cosul de cumparaturi dar neachitat.
Comanda va fi considerata finalizata prin plata integrala de catre Client a pretului Produselor din Comanda, prin una dintre modalitatile de plata acceptate de Vanzator astfel cum sunt indicate expres pe Platforma si care pot fi consultate de catre Client cel mai tarziu la inceputul procesului de formulare a Comenzii. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs este disponibil pentru achizitie in masura in care respectivul Produs exista in stocul Vanzatorului.

Pentru acele Produse care vor fi realizate de Vanzator conform specificatiilor Clientului, dupa ce Clientul a adaugat in cosul de cumparaturi produsul de baza, impreuna cu toate elementele si specificatiile dorite, respectiva Comanda va fi transmisa catre Vanzator. Dupa receptionarea unei astfel de Comenzi, un reprezentant al Vanzatorului va contacta Clientul prin e-mail pentru a obtine acordul ferm al acestuia cu privire la respectiva Comanda si pentru a-i comunica Clientului un termen maxim in care Produsele vor fi livrate.
Prin finalizarea Comenzii, Clientul confirma ca toate datele pe care le-a furnizat sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii. Prin plasarea unei Comenzi Clientul recunoaste in mod explicit ca respectiva Comanda implica obligatia sa ferma de a achita ”suma totala de plata” indicata.

Prin crearea unui Cont sau, dupa caz, finalizarea Comenzii, Clientul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil, respectiv sistem automatizat de apel fara interventie umana, fax, e-mail, in orice situatie in care este necesara contactarea Clientului.

Produsele cumparate prin intermediul Platformei nu pot fi revandute sau distribuite in scopuri comerciale. Vanzatorul isi rezerva dreptul sa limiteze achizitionarea Produselor la un numar maxim de Produse pentru fiecare Client, numarul fiind determinat in mod independent de catre Vanzatorul.

Vanzatorul poate subcontracta un tert pentru a livra Produsele ce fac obiectul Comenzii, cu informarea Clientului, nefiind necesar acordul acestuia din urma. Vanzatorul va raspunde fata de Client pentru toate obligatiile contractuale.

Vanzatorul poate anula Comanda plasata de catre Client, cu notificarea concomitenta sau ulterioara a Clientului, si fara ca o astfel de anulare sa atraga vreo raspundere a Vanzatorului fata de Client, in urmatoarele cazuri:
(a) neacceptarea Tranzactiei de catre banca emitenta a cardului Clientului, in cazul platii online;

(b) invalidarea Tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Vanzator, in cazul platii online;

(c) datele furnizate de catre Client cu ocazia accesarii Platformei sunt incomplete sau incorecte;

(d) Vanzatorul considera in mod rezonabil ca prin accesarea Platformei si plasarea Comenzii Clientul urmareste un scop ilicit sau poate cauza orice fel de prejudicii Vanzatorului sau afiliatilor acestuia;

(e) oricare dintre termenii si conditiile din prezentul document nu au fost respectate intocmai.

4. PRETURI SI FACTURARE

Preturile Produselor afisate pe Platforma sunt exprimate in Lei si pot include sau nu T.V.A. conform legislatiei in vigoare, asa cum vor fi afisate pe site. Orice taxe de transport sau livrare nu sunt incluse. Preturile valabile pentru Produse sunt cele afisate pe Platforma in momentul finalizarii unei Comenzi.

Vanzatorul va putea actualiza in orice moment preturile Produselor, iar o astfel de actualizare va inlocui orice preturi afisate anterior pentru respectivele Produse.

Pentru acele Produse pentru care Vanzatorul nu poate indica dinainte pretul si, dupa caz, toate costurile suplimentare de transport sau livrare (g.,pentru Produsele realizate conform specificatiilor Clientului, pe baza optiunilor individuale si a deciziilor acestuia), Vanzatorul va pune la dispozitia Clientului un calculator de pret sau va contacta prin e-mail Clientul in acest sens.

Vanzatorul va emite Clientului o factura pentru Produsele livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare conform legislatiei in vigoare pentru emiterea facturii de catre Vanzator.

Vanzatorul va transmite Clientului factura aferenta Comenzii pentru Produsele vandute de Vanzator, fie in format material (pe suport de hartie) la livrarea Produselor, fie in format electronic (prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Client in Contul sau sau la adresa de e-mail specificata de catre Client la plasarea Comenzii), in functie de optiunea exprimata de Client.

Conform legislatiei in vigoare din Romania, pentru acele Comenzi pentru care Vanzatorul va accepta plata cu cardul bancar, acesta nu va solicita plati suplimentare.

In cazul platilor online, Vanzatorul nu este si nu poate fi tinut responsabil pentru niciun alt cost suportat de Client in plus fata de pretul Produsului achizitionat incluzand, dar fara a se limita la, comisioane de transfer ori de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului Clientului, in cazul in care moneda de emitere a cardului difera de moneda in care se efectueaza vanzarea.

5. LIVRAREA PRODUSELOR

In functie de specificitatea produselor/serviciilor, livrarea Produselor se va putea face la o adresa comunicata de Client.

Livrarea Produselor se va face oriunde in Romania, in termenul maxim comunicat de Vanzator inainte de finalizarea unei Comenzi. Vanzatorul nu va raspunde pentru intarzierile in livrarea Produselor aparute din motive neimputabile Vanzatorului sau din culpa unui transportator (i.e., curier, posta etc.).

Vanzatorul isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze orice livrare a Produselor comandate daca aceasta nu poate fi onorata din motive independente de vointa Vanzatorului care includ dar nu sunt limitate la: evenimente de forta majora, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile, incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve etc.

Livrarea Produselor se va face contra-cost sau gratuit, in functie de conditiile aplicabile Comenzii, care vor fi comunicate Clientului inainte de finalizarea Comenzii. Clientul va fi informat cu privire la modalitatile de livrare disponibile si va putea sa aleaga una dintre aceste modalitati anterior finalizarii Comenzii.

In cazul in care cu ocazia livrarii Produselor, Clientul nu este gasit la adresa indicata de acesta in Comanda acceptata de Vanzator, se va incerca livrarea inca o data, dupa care Produsele vor fi returnate, Clientul urmand sa suporte costurile unei noi expeditii, indiferent de valoarea Produselor comandate.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

 1. TRANSFERUL RISCULUI SI PROPRIETATEA PRODUSELOR

Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la livrare, dupa ce Clientul a efectuat plata, in locatia de livrare indicata in Comanda. Livrarea se considera efectuata prin semnarea de primire de catre Client a documentului de transport furnizat de curier sau prin semnarea de primire pe factura fiscala sau pe un alt document de livrare in cazul livrarilor efectuate de Vanzator.

In cazul in care Vanzatorul livreaza Produsele catre Client, riscul de pierdere sau de deteriorare a Produselor este transferat Clientului in momentul in care acesta sau un tert desemnat de acesta, altul decat transportatorul, intra in posesia fizica a Produselor. Cu toate acestea, riscul este transferat Clientului in momentul livrarii Produselor catre transportator, daca transportatorul a fost insarcinat de catre Client sa transporte Produsele, iar aceasta optiune nu a fost oferita de catre Vanzator, fara a aduce atingere drepturilor Clientului fata de transportator.

7. GARANTIA PRODUSELOR

Toate Produsele comercializate de catre Vanzator beneficiaza de conditii de carantie conforme cu legislatia romaneasca in vigoare.

8.PROPRIETATE INTELECTUALA

Denumirile comerciale, marcile, drepturile de autor si orice alte alte drepturi de proprietate intelectuala inregistrate sau in curs de inregistrare referitoare la Produse detinute sau utilizate de Vanzator sunt si vor ramane proprietatea exclusiva a Vanzatorului sau dupa caz, a licentiatorilor Vanzatorului. Clientul nu va avea niciun drept si nicio pretentie cu privire la acestea.

Clientul nu va actiona in niciun fel care ar putea aduce atingere drepturilor prevazute in art. de mai sus. Clientul se obliga sa nu foloseasca in activitatea sa niciun semn sau denumire similara sau identica cu marcile, denumirile comerciale ale Produselor etc., fie ca parte dintr-o denumire fie in orice alt mod.
Toate informatiile disponibile pe Platforma (inclusiv, dar fara a se limita la, imagini, text, logo-uri, simboluri) care pot fi vizualizate sau accesate in orice mod prin utilizarea unui echipament electronic, continutul e-mailurilor trimise Clientului de catre Vanzator, orice informatie comunicata Clientului (inclusiv, dar fara a se limita la, date referitoare la Vanzator, activitatea acestuia etc.) prin orice mijloc de catre un reprezentant al Vanzatorului sunt si raman proprietatea exclusiva a Vanzatorului. Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza astfel de date numai in scopuri personale sau in afara unei activitati desfasurate cu titlu profesional si numai in cazul in care nu intra in conflict cu acesti termeni si conditii.

9. DREPTUL DE RETRAGERE

Clientul are dreptul de a denunta unilateral Contractul, in termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri in afara celor stabilite de lege.


Perioada de retragere expira in termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice de la:
(a) data incheierii Contractului, in cazul Contractelor ce au ca obiect prestari de servicii;

(b) ziua in care Clientul sau un tert, altul decat transportatorul si care este indicat de Client, intra in posesia fizica a Produselor, sau:

(c) in cazul in care Clientul face o singura Comanda pentru Produse multiple care vor fi livrate separat, ziua in care Clientul sau un tert, altul decat transportatorul si care este indicat de Client, intra in posesia fizica a ultimului Produs;

(d) in cazul livrarii unui Produs care consta in mai multe loturi sau piese, ziua in care Clientul sau un tert, altul decat transportatorul si care este indicat de Client, intra in posesia fizica a ultimului Produs sau a ultimei piese;

(e) in cazul Contractelor pentru livrarea periodica de Produse pe o perioada de timp determinata, ziua in care Clientul sau un tert, altul decat transportatorul si care este indicat de Client, intra in posesia fizica a primului Produs.

Pentru exercitarea dreptului de retragere, Clientul informeaza Vanzatorul cu privire la decizia sa de retragere din Contract. In acest scop, Clientul va transmite la sediul social al Vanzatorului, la adresa de e-mail din sectiunea „Contact” din Platforma sau prin alta metoda pusa la dispozitie Clientului o declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de a se retrage din Contract;

Exercitarea de catre Client a dreptului de retragere pune capat obligatiilor Clientului si Vanzatorului, dupa caz:
(a) de a executa Contractul;

(b) de a incheia un Contract, in cazul in care Clientul a efectuat o Comanda.

Daca Clientul alege sa se retraga Vanzatorul va rambursa orice suma pe care a primit-o de la Client, exceptand costurile livrarii, care sunt suportate de catre Client, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vanzatorul va efectua aceasta rambursare prin virament bancar, fara a se percepe Clientului comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. Vanzatorul are posibilitatea de a putea amana rambursarea pana la data la care primeste inapoi produsele. 

Rambursarea se va realiza numai in Lei si se va putea efectua numai intr-un cont bancar romanesc. Va rugam ca numele titularului contului Iban furnizat de dumneavoastra sa fie acelasi cu numele titularului contului inregistrat pe platforma (numele inregistrat). 

Conform legislatiei in vigoare aplicabile contractelor incheiate la distanta, nu se asigura dreptul de retragere in cazul:
(a) Furnizarii de Produse confectionate dupa specificatiile prezentate de Client sau personalizate in mod clar;

(b) Furnizarii de Produse care sunt susceptibile de a se deteriora sau expira rapid;

(c) Furnizarii de Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Client;

(d) Furnizarii de Produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

(e) Livrarii si achizitionarii Produselor de catre persoane juridice, cu exceptia cazului in care Vanzatorul decide sa acorde acest drept.

10. RASPUNDERE SI INLATURAREA RASPUNDERII

Imaginile produselor sunt cu titlu de prezentare, astfel ca produsele livrate pot prezenta diferente inerente care pot sa apara intre poze si realitate. Vanzatorul nu isi asuma raspunderea daca descrierea produselor prezentate pe site nu este completa si/sau precisa. 

Vanzatorul nu este responsabil pentru daune, de orice fel, pe care Clientul sau o terta parte o poate suferi ca urmare a indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare si/sau pentru pierderea acestor bunuri. 

Vanzatorul nu este responsabil fata de Client sau de o terta parte pentru retragerea oricarui produs de pe acest site, indiferent daca produsul mentionat a fost vandut sau nu, nici pentru eliminarea sau modificarea oricarui material sau continut al site-ului sau pentru refuzul de a procesa o comanda, dupa trimiterea Confirmarii Comenzii. 

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii Site-ului in versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii. 

Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau, in masura permisa de legislatia in vigoare. 

Vanzatorul nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii site-ului. 

Dispozitiile stabilite mai sus nu afecteaza drepturile legale pe care Clientul le are in calitate de consumator sau dreptul sau de a se retrage din Contract. 

11. NEWSLETTER SI SPAM

Clientul isi poate exprima consimtamantul pentru a primi comunicari comerciale prin posta electronica, permitand Vanzatorului si colaboratorilor sai sa efectueze astfel de comunicari, prin bifarea optiunii specifice la finalul acestor termeni si conditii.

Clientul poate oricand sa revoce consimtamantul privind astfel de comunicari comerciale prin:

 • transmiterea unei solicitari in scris Vanzatorului la adresa de e-mail din sectiunea „Contact” din Platforma sau prin alta metoda pusa la dispozitie Clientuluiin acest caz, revocarea va produce efecte in cel mult 48 (patruzeci si opt) de ore de la initierea procedurii;
 • renuntarea la primirea Newslettere-lor, in orice moment, prin accesarea link-ului dedicat care se regaseste in cuprinsul oricarui Newsletter;
 • bifarea optiunii de retragere a consimtamantului in sectiunea dedicata de pe Platforma.

Newsletterele Vanzatorului sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de Vanzator.

Renuntarea Clientului la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru restul termenilor si conditiilor privind vanzarile online efectuate de Vanzator.

12. RASPUNDERE

Vanzatorul nu raspunde pentru niciun fel de prejudicii cauzate Clientului sau oricarui tert ca urmare a indeplinirii de catre Vanzator a oricareia din obligatiile sale conform Comenzii si nici pentru daune care rezulta din utilizarea necorespunzatoare a Produselor livrate. In masura in care limitarea raspunderii conform celor de mai sus nu este posibila conform legilor aplicabile, Vanzatorul va raspunde in limita contravalorii Produselor care au format obiectul Comenzii.

Clientul va pastra in conditii de siguranta username-ul si parola aferente Contului, fiind singurul responsabil in cazul utilizarii fraudulose a acestora de catre un tert.

Vanzatorul nu va raspunde pentru niciun prejudiciu cauzat de orice disfunctionalitati tehnice ale Platformei (g., imposibilitatea accesarii oricarui link de pe Platforma).

 1. SESIZARI SI RECLAMATII

  Pentru sesizari sau reclamatii legate de Produsul achizitionat, Clientul are la dispozitie formularul de sesizari disponibil pe Platforma. In cazul in care nu exista o sectiune dedicata sesizarilor, Clientul poate urma procedura descrisa mai jos.
  Clientul poate formula reclamatii cu privire la Comenzi, care vor fi trimise pe adresa de e-mail mentionata in sectiunea „Contact” de pe Platforma sau prin alta metoda pusa la dispozitie Clientului. Sesizarile astfel receptionate vor fi solutionate de Vanzator in 30 (treizeci) de zile calendaristice de la primirea lor.

  14. UTILIZAREA SI PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

  Prin utilizarea Platformei, Clientul intelege si accepta sa transmita Vanzatorului date cu caracter personal, aceste date urmand sa faca obiectul prelucrarii in conformitate cu si pentru scopurile prevazute in Politica de Confidentialitate, care completeaza acesti Termeni si Conditii.

  15. FORTA MAJORA

  Nici Vanzatorul si nici Clientul nu va fi raspunzator pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, totala sau partiala, este datorata unui eveniment de forta majora astfel cum este definit de codul civil roman.

  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii evenimentului de forta majora, respectivul eveniment nu inceteaza, oricare dintre Vanzator sau Client va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

  16. LEGISLATIA APLICABILA SI JURISDICTIE 

  Prezentul Contract este supus legii romanesti.

Vanzatorul si Clientul vor incerca sa rezolve pe cale amiabila orice dispute sau neintelegeri ar putea sa apara. In masura in care solutionarea amiabila nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romanesti competente conform legii.